Orkide bakımı

Orkide bakımı için gerekli koşullar

Orkide yetiştirmek çok sayıda etkene dikkat edilmesi gereken bir süreçtir. Orkide bakımı ile ilgili sıkça sorulan sorulara buradan bakabilirsiniz. Orkide bakımında asıl soru ben orkideler için nasıl bir ortam sağlayabilirim bunu belirlemektir. İmkanlarınızı belirledikten sonra sıra bu ortama uygun orkide türünü seçmeye gelir. Tabi hediye orkide bu şartlara uymuyor, çünkü size hediye alınan orkide görüntüsüne bakılarak seçilmiş orkidedir. Ancak kendiniz orkide alıyorsanız bu kurallara uymanız en iyisidir.

Literatürü kontrol ederek işe başlayabilirsiniz. Hangi orkide türünü yetiştirmek istediğinize karar verin. Orkide türünü seçerken en iyi yollardan biri türlere özel yetiştirme makalelerini okumaktır. Hem orkideler hakkında geniş bilgi edinirsiniz hem de yetiştirme şartlarını bir birleriyle kıyaslama şansınız olur.

Orkide yetiştirmek için gereken genel şartlar

  1. İç mekanlarda (%40 - %70) arası nem miktarı 
  2. Yeterli ışık
  3. Yeterli gece ve gündüz sıcaklıkları
  4. Türlere uygun sulama programı. Sulama için kaliteli su kaynağı
  5. Temiz hava sirkülasyonu
  6. Zaman zaman seyreltik gübrelerle gübreleme
  7. Orkidelere uygun saksı
  8. Saksı değişimi ve orkideler için özel hazırlanmış saksı toprağı
Bu liste yalnızca orkide bakımı için gerekenlerin kısa özetini içeriyor. Hastalıklar, tedaviler, budama ve düzenli bakım hakkında derinlemesine bilgi edinmek için makaleleri okumaya devam edebilirsiniz.

Yorum gönder