Akdeniz bölgesi için orkide bakımı

2013 yılı en güzel orkide 1.si

Akdeniz bölgesi evde orkide bakimi

Orkidenin hikayesi

Orkidemiz 2010 yılında Antalya'da alındıktan sonra 2011 yılında ciddi bir rahatsızlık geçiriyor ve kökleri tamamen çürüdükten sonra çiçekçiye götürülüyor. Çiçekçi torf nedeniyle köklerin hava alamaması sonucu çürüdüklerini söylüyor ve saksı harcını ağaç kabuklarından oluşan (Köknar kabuğu) orkide toprağı ile değiştiriyor. Orkide 2012 yılında kendini toplayıp bu yılki muhteşem çiçek şöleniyle hayata geri dönüşünü yapıyor. Orkidemizin çok güzel bir başarı hikayesi var hikayeyi ve bakım bilgilerini bizimle paylaşan sn. Ayşın Sevinç,e katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Orkide türü: Phalaneopsis

Yetiştirildiği bölge: Akdeniz bölgesi, Antalya

İklim: Kışın 22-25 C derece arası, yazın klima çalışan odada yaklaşık sıcaklık 30 C ancak zaman zaman bu sıcaklık değerleri aşılabiliyor.

Yön ve ışıklandırma: Güneye bakan pencerede tülün arkasında duruyor, yazın pencereden biraz daha içeri alınarak güneşin yakıcı etkisinden korunuyor.

Saksı harcı: Ağaç kabuğu (standart saksı harcı, köknar kabuğu)

Saksı: Şeffaf plastik saksıda içi çakıl taşlarıyla dolu başka bir kabın içinde kökler suya değmeyecek şekilde duruyor. Hem suladıktan sonra süzülen sular alt haznede birikip tahliye oluyor hem de zaman zaman çakıl taşlarının üzerine çıkmayacak şekilde su koyularak orkideye ekstra nem sağlanıyor.

Sulama: Antalya suları kireçli olduğu için kaynak suyuyla sulama yapılıyor. Kışın haftada 1 kez, yazın haftada 2 kez olmak üzere düzenli sulama yapılıyor.

Gübreleme: Üç haftada bir çiçekli bitkiler için sıvı besin veya orkide besini 1 litre suya 1 kapak olacak şekilde kullanılıyor.

Not: Bakım kartını Adana,dan Aydın,a kadar genelde aynı iklime sahip Akdeniz bölgesi için referans olarak kullanabilirsiniz. alert-success
Bakım kartıyla ilgili daha detaylı bilgi için facebook sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yorum gönder