Orkide Kaynakları

Orkideler hakkında yararlanabileceğiniz önemli kaynakları bu bölümde bulabilirsiniz.


Ulusal tez bankası içerisinde çok sayıda orkidelerle ilgili araştırma bulabilirsiniz. Yurdumuzda bulunan orkideler, orkidelerin çoğaltılması, doku kültürü çalışmaları, endemik türler gibi konularda giderek genişleyen akademik bir tez bankası. Tezleri okuyabilmeniz için sahibinin izin vermiş olması gerekiyor. Herkese açık içeriklere sisteme üye olarak ulaşabilirsiniz.

www.agaclar.net/forum Site içerisinde orkide bakımıyla ilgili yetiştirici deneyimlerine, ülkemizde bulunmayan orkide türlerini almak için yurt dışından ortaklaşa orkide siparişi veren gruplara ve çeşitli sorunlarınıza yardım alabileceğiniz benimde üye olduğum genelde paylaşmayı seven bir forum.

Mesleki eğitim ve öğretim sisteminin güçlendirilmesi projesi kapsamında orkide yetiştiriciliği hakkında hazırlanan ilk kaynaklardan biri. Bazı konuların tam aydınlanmamış olması doğal. Üreticilik yapmak isteyenler kaynaktaki bazı bilgilerden ve sitemizden faydalanarak bilgileri harmanlamak suretiyle üretim düzeyinde bilgiye sahip olabilirler.

akvaryumkulubu.org. Akvaryum kulübü olduğuna bakmayın evde bu tür hobileri olanlar genelde bir kaç değişik alanda hobilerini yaşamaya çalışıyorlar. Bazen evde orkide yetiştirme imkanı olmuyor iş yerinde bakılıyor bazen evde akvaryum olmuyor iş yerine taşınıyor durum böyle olunca her iki alanda uzman yetiştiricilerle karşılaşmak mümkün oluyor. Bu forumda çok beğendiğim bir kaç yazı var. Orkide yetiştirmenin nasıl bir tutku olduğunu yazışmalardan anlayabilirsiniz.

"tek bir gününüzün dahi orkidesiz geçmemesini dilerim." Akvaryum klübü Erkan Mirzaoğlu

Bahcevan Murat Pilevneli orkide bakımının en yalın halini anlatmış. Güney de yetişen en gır gır orkide diye bahsi geçen orkide sineğe benzeyen cilicia orkide türü. Orkideleri tanıdıkça daha ne çok gır gır orkidelerin olduğunu göreceksiniz.

American Orchid Society Amerika orkide yetiştiricileri derneğinin sitesi. Çok sayıda araştırma, yetiştirici deneyimleri ve yeni araştırmalar yer alıyor. Eğer katkıda bulunmak isterseniz ülkemizde bulunan endemik orkide türleri hakkın  da makale gönderebilirsiniz.

Wikipedia Orkide ailesi botanik bilgileri, türleri hakkında çeşitli ansiklopedik bilgiler ve türlere ait resimlere ulaşabilirsiniz.

Yorum gönder