Ülkemize gelen orkideler sınırlı sayıda türlerden oluşuyor. Farklı orkide türleri, farklı renkler almak istememize karşın bulunmasındaki güçlük yeterli tür olmayışı ve sınırlı sayıda olan özel türlerin ise çok pahalı olması orkidelere ulaşmada yeni yöntemler denememize neden oluyor. Eğer Şırnak ta orkide bakmayı düşünüyorsanız çiçekçide orkide yoksa hiç üzülmeyin internetten istediğiniz kadar orkide edinme şansına sahipsiniz. Online orkide siparişi vermenin farklı yolları ve bazı incelikleri var öncelikle hayatınızda hiç orkide yetiştirmediyseniz yurt içi orkide satış kanallarını tercih etmeniz daha uygun olacaktır. Dünyada en çok satılan bakması en kolay olan Phalaenopsis türü orkide ile işe başlamanız orkide dünyasını keşfetmenizi ve neden insanların daha çok orkide edinmek için çaba gösterdiklerini anlamanızı kolaylaştıracaktır.

Yurtiçi Orkide Siparişi

Masdevallia orkide
Yurt içi orkide siparişi verecekseniz bunun için bazı konulara açıklık getirelim. Orkideler çabuk enfeksiyon kapan doğru bakım kuralları uygulanmadığında ağır zarar gören bitkilerdir. Geldiği yerde yanlış uygulamalara tabi olma olasılığı yüksektir. Bu nedenle orkide siparişinizi orkide üzerine uzman bir firmadan veya üreticiden yapmanız hem sağlıklı ve kaliteli melez türler alma şansınızı artıracak hem de ileride çıkabilecek sorunlara çözüm bulmanızda yardımcı olacaktır.

Çok sıcak hava bir nebze tolere edilebilmesine karşın, çok soğuk havalarda orkide siparişi vermeniz özellikle uzak bölgeler için ölü orkide almanızın garantisi olacaktır. Bu nedenle kış ayları dışında orkide siparişi vermeniz sağlıklı bitkiler elde etme olasılığınızı artıracaktır.

Nasıl orkide siparişi vermeliyim?

  • Güvenilir tedarikçiden sipariş verin
  • Kış ayları dışında gece en düşük sıcaklığın 10 C dereceden yukarı, yaz aylarında gündüz sıcaklığın 30 C derecenin altında olduğu tarihleri tercih edin.
  • Bölgenize en hızlı gelen kargo şirketini bulun kargoyu o firmayla isteyin. Ucuz olsun derken bitkinizden olmayın.
  • Yeni orkide yetiştirmeye başlıyorsanız veya ilk defa orkide yetiştirecek birine hediye orkide göndermeyi düşünüyorsanız Phalaenopsis türü orkideyi tercih edin. Bakması en kolay orkide türüdür afrika menekşesi yetişen her evde yetişebilir.
Not: Evde başka orkideleriniz varsa yeni gelen orkideyi onlardan uzak bir konuma yerleştirmeniz olası hastalık ihtimallerinin yeni okidenizle sınırlı kalmasını sağlayacaktır.alert-warning

Ebay'dan Orkide Siparişi

Son yıllarda gelişen üretim teknikleri eskiden almayı hayal bile edemediğimiz orkide türlerini o kadar ulaşılabilir yaptı ki artık onlarcasını tek bir kavanozdan elde etme şansımız oldu. Doku kültürü ile üretilen orkideler hiçbir hastalık barındırmadıkları gibi üstün melez ırkların çoğaltılmasında tercih edilen bir yöntem. Genellikle ebay'de satılan orkideler bu tür orkideler. Bir şişe içerisinde yaklaşık 50-60 adet bitki bulunuyor. Fidelerin çokluğu düşünüldüğünde evde çiçek bakan biri için çok fazla bu nedenle ağaçlar.net/forum sayfasında bu işi yapmak için oluşturulmuş gruplar var. Bir kişi siparişi veriyor ve diğer kişilere kargoluyor. Bu yöntem ebay'dan satın almayı bilmeyenler ve az sayıda orkide fidesi isteyenler için iyi bir yol.

Ebay'den kendi orkide siparişi vermeyi düşünenler için ise şunu söyleyebilirim. Gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra yurt dışından herhangi bir siparişi vermek yalnızca 4-5 dakikanızı alır. İşin en zor kısmı hangi orkideyi alsam kısmıdır. Çünkü her baktığınız orkideyi almak istiyorsunuz. Kısaca rehber olması açısından ebay'den nasıl sipariş verilir onu açıklayalım.

Öncek kredi kartınıza sanal kart tanımlaması yaptırıyorsunuz bu sizin internette yaptığınız işlemlerde kullanacağınız hesabınıza bağlı bir kart. Ne kadar limit tanımlarsanız o paranın üzerinde işlem yapma şansı yok. Yani 50 TL tanımlarsanız kartınızdan çekilebilecek maksimum miktar 50 TL oluyor. İsterseniz satın alma işleminden sonra kartınızın limitini sıfırlayabilirsiniz.
Kendinize paypal hesabı açtırıyorsunuz. Bu hesapla kredi kartınız bir birine bağlanıyor. Yaptığınız işlemler az bir komisyon karşılığında kur değişimi yapılabiliyor. İşlem esnasında ne kadar olduğunu görebilirsiniz.

Ebay'e üye olup istediğiniz orkideyi sipariş veriyorsunuz.
  • Satıcının yaptığı işlemlerde aldığı olumlu puanların yüksek olmasına ve hangi ülkeden gönderi yapacağına çok dikkat edin.
  • Gönderi süresi çok uzayacak bölgeleri tercih etmeyin.

"Nasıl orkide siparişi vermeliyim?" başlığını aynen buraya uygulayın.
Doku kültürüyle üretilen bitkiler hastalıksız ortamlarda yaşadıkları için dış ortama aktarımlarında uyum sorunları sık yaşanan bir durumdur. Bu nedenle "Doku kültüründeki fide orkidelerin yetiştirilmesi" başlıklı makale mutlaka okunmalıdır.

Yorum gönder