Orkide doğal güzelliği ile dikkat çekmede özel bir hünere sahip dünyanın en sevilen çiçeği. Çekiciliği yalnızca görünüşünde değil yaydığı güzel kokularla kendini cezbeden bu yüzden afrodizyak etkisinin olduğuna inanılan bir çiçek. Pek çok kişi hediye orkide aldığında veya orkide hediye edeceğinde ne anlama geldiğini merak ediyor.

Orkidenin anlamı
Eski yunanda bereketi ve erkekliği temsil eden orkidenin cinsiyeti belirlemede rol oynadığı düşünülüyordu. Büyük orkide yumrularını yiyen erkeğin erkek çocuğu, küçük yumrular yiyen kadının kız çocuğunun olacağına inanılıyordu. Çin'de masumiyeti ve saflığı, Azteklerde güç ve kuvveti simgeleyen orkide orta çağ Avrupa'sında yalnızca soyluların yetiştirdiği aristokrat çiçeklerdi.

Ülkeden ülkeye zamandan zamana orkide farklı anlamlar taşısa da bugüne kadar biriktirdiği ünüyle hemen hemen tüm ülkelerde ortak bir mesaj veriyor. Sevgililer için orkidenin anlamı güç, şehvet, zarafet, lüks ve sevgi anlamına geliyor. Anneler için saflığı, bilgeliği, yakınlar için ne kadar değerli olduklarının göstergesi.

Orkide çiçeğinin rengi en az kendisi kadar özel anlamlar içeriyor. Pembe orkide sevgiyi, beyaz orkide saflığı, mutluluğu ve aşkı, sarı orkide dostluğu ve bilgeliği temsil ediyor. Genelde evlenme tekliflerinde ve düğün buketlerinde kullanılan beyaz orkideler gelecek için vaat anlamı taşıyor, bu nedenle sevgilinize alacağınız beyaz bir orkide evliliğe giden yolda ilk adımınız olabilir.

Orkideler doğaları gereği üremek için erkek böcekleri kendilerine çekmek amacıyla çok etkileyici kokular yayarlar. Orkidelerin bu özelliklerinin afrodizyak etkisi yaptığına inanılır. Eğer orkide buketi içine kokulu orkideler girerse bu orkide buketinin anlamı daha derinlik kazanır. Diğer anlamların yanına hırs, arzu ve gizem eklenir. Beyaz gül veya kırmızı gül orkidelerin yanında sade bir yaşamı işaret eder. Dünyanın büyük çoğunluğunun düz yaşadığı düşünüldüğünde orkideler egzotik ormanlara yapılan macera dolu bir seyahat gibidir. Gerçek hazinenin sevgi mi yoksa yaşamak mı olduğu ancak yolculuğun sonunda belli olacaktır.

Yorum gönder